Γνωρίστε την Alvek μέσα από ένα σύντομο βίντεο.

(περισσότερα…)

Μία σύντομη παρουσίαση της Alvek Ηλιάδης Α.Ε. μέσα από ένα 24 σέλιδο έντυπo, σε μορφή .pdf. Στο αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία μας, τα προφίλ αλουμινίου (Exalco) και PVC (Veka και KBE). Η εταιρία κατασκευάζει εκτός απο κουφώματα αλουμινίου και PVC ρολά, σίτες, γκαραζόπορτες, υαλοπετάσματα και οτιδήποτε άλλο γύρω από το αλουμίνιο. Επίσης μπορείτε να δείτε μια σειρά έργων που έχουν υλοποιηθέι από την Alvek Ηλιάδης.

logo pdf

  Ελληνικά

  English

Τα πλαστικά κουφώματα (PVC) χρησιμοποιούνται για δεκαετίες στη βόρεια Ευρώπη καθώς προσφέρουν εξαιρετική θερμομόνωση σε ακραίες θερμοκρασίες. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της μεγάλης ανάγκης για εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομίας, άρχισε να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα. Επίσης, το κόστος ενός πλαστικού κουφώματος σε σχέση με ένα κούφωμα αλουμινίου είναι μικρότερο. Στο link που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την σύνθεση του υλικού (PVC).

   ♦ http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_pvc.htm

Επίσης μπορείτε να δείτε σε ποιούς τομείς υπερέχει το PVC έναντι των άλλων υλικών.

 ♦ http://www.pvc.org/en/p/benefits-of-pvc-over-other-materials

     Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίου

    Η κατανάλωση – σπατάλη ενέργειας στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος της χώρας. Μεγάλο μέρος της σπατάλης αυτής οφείλεται και στη λανθασμένη ή μη θωράκιση του σπιτιού από τις εξωτερικές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να ξοδεύουμε αρκετή ενέργεια για την θέρμανση και ψύξη του χώρου άρα και χρημάτων. Η μοναδική άμεση επαφή του περιβάλλοντος με τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού γίνεται μέσα από τα κουφώματα.

   Γίνεται εύκολα αντιληπτό οτι οι μεγαλύτερες απώλειες ενέργειας του σπιτιού οφείλονται στα κουφώματα. Χρησιμοποιώντας ενεργειακά κουφώματα, αλουμινίου ή συνθετικά (PVC) μπορούμε να πετύχουμε την θωράκιση του χώρου μας από τις εξωτερικές θερμοκρασίες αλλά και την μείωση του κόστους για την ψύξη ή την θέρμανση του.

     Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες χρησιμοποιώντας το παρακάτω link.

Δείτε το…

Δείτε εδώ…

Κυρίαρχο στην ελληνική αγορά το κούφωμα αλουμινίου


  Τα κουφώματα αλουμινίου στην ελληνική αγορά έχουν ένα μερίδιο που σήμερα εκτιμάται γύρω στο 75% σε σχέση με τα άλλα ανταγωνιστικά υλικά. Εύλογα τίθενται κάποια ερωτήματα, δηλαδή κατά πόσο το ποσοστό αυτό είναι τυχαίο και κατά πόσο μπορεί να απειληθεί; Δύο είναι οι παράγοντες που μπορούν να το απειλήσουν: Η ποιότητα και η τιμή.

   Όσον αφορά την τιμή, πιστεύεται ότι ο κλάδος του αλουμινίου στην Ελλάδα είναι σε τέτοια κατάσταση σήμερα, που μπορεί να διαμορφώσει μια τέτοια πολιτική τιμών ώστε, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμη βάση, να αντικρούσει τον ανταγωνισμό.

   Όσον αφορά την ποιότητα, έχει αποδειχθεί ότι το αλουμίνιο είναι το πλέον κατάλληλο υλικό για εξωτερικά κουφώματα στις κλιματολογικές συνθήκες τις Ελλάδας. Εκείνο που μένει να αναλύσει κανείς είναι κατά πόσον τα συστήματα κουφωμάτων αλουμινίου που κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική αγορά ικανοποιούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών και ειδικότερα τις απαιτήσεις σε σχεδιασμό, λειτουργικότητα, αεροστεγάνωση, υδατοστεγάνωση, θερμομόνωση και ηχομόνωση.

   Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούνται από ένα συνδυασμό προφίλ αλουμινίου με κατάλληλο σχεδιασμό. Η κατασκευή ολοκληρώνεται με άλλα υλικά και εξαρτήματα (τζάμια, λάστιχα και βουρτσάκια, ράουλα, μεντεσέδες κλπ) ώστε να επιτευχθεί καλό αισθητικό αποτέλεσμα, λειτουργικότητα, ασφάλεια, αεροστεγάνωση, υδατοστεγάνωση, θερμομόνωση, ηχομόνωση, κλπ. Το σύνολο όλων αυτών των στοιχείων που είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη κατασκευή ενός αλουμινένιου κουφώματος, ονομάζεται «σύστημα».

   Τα κουφώματα αλουμινίου καθιερώθηκαν σαν το βασικό μέσο κατασκευής πορτοπαραθύρων στην ελληνική αγορά από τις αρχές της 10ετίας του 1980 και σήμερα αντιπροσωπεύουν πάνω  το 75% περίπου της αγοράς. Οι Έλληνες καταναλωτές έχουν να διαλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία συστημάτων που καλύπτουν τις σύγχρονες ποιοτικές απαιτήσεις.

   Το τελικό επίπεδο της ποιότητας των κουφωμάτων αλουμινίου καθορίζεται από πολλές ιδιότητες και κάθε ιδιότητα εξαρτάται από πολλούς επιμέρους σύνθετους παράγοντες. Όμως, μεταξύ των πολλών ιδιοτήτων και επιμέρους παραγόντων, υπάρχουν λίγοι που είναι καθοριστικοί για το τελικό επίπεδο της ποιότητας των κουφωμάτων αλουμινίου. Απομονώνοντας και εξετάζοντας τους πλέον σημαντικούς, μπορούμε να προσδιορίσουμε το επίπεδο της ποιότητας των προσφερόμενων στην Ελλάδα συστημάτων για κουφώματα αλουμινίου και να εκτιμήσουμε κατά πόσον αυτά ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και προσδοκίες των καταναλωτών.

Εμφάνιση, λειτουργικότητα, ασφάλεια


    Τα πρώτα συστήματα αλουμινίου, στη δεκαετία του ’60 στην Ευρώπη και στη δεκαετία του ’70 στην Ελλάδα, αποτελούνται από απλές διατομές και με μικρές ποιοτικές απαιτήσεις. Όμως, η φύση και οι χαρακτηριστικές ιδιότητες του αλουμινίου (εύπλαστο, αντοχή στις καταπονήσεις και στη διάβρωση, δυνατότητα χρωματισμού κλπ.) έδωσαν την ευχέρεια στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν «όμορφα» και «έξυπνα» συστήματα. Στον τομέα αυτόν, ειδικότερα οι Έλληνες σχεδιαστές μπορούν να χαρακτηρισθούν ως πρωτοπόροι.

  Η ποικιλία των εξαρτημάτων και η κατάλληλη προσαρμογή τους εξασφαλίζουν στα σημερινά συστήματα κουφωμάτων αλουμινίου λειτουργικότητα και ασφάλεια. Πολύ διαδεδομένα είναι σήμερα τα συστήματα που επιτρέπουν στα παράθυρα ή τις πόρτες, εκτός από το κανονικό άνοιγμα και την ανάκλησή τους που προσφέρει επιπλέον αερισμό του χώρου με παράλληλη ασφάλεια.

Αεροστεγάνωση, υδατοστεγάνωση


    Είναι πλέον πολύ μακριά η περίοδος (δεκαετία ’80) που τα κουφώματα αλουμινίου ήταν «αεροκουρτίνες» παρά πόρτες ή παράθυρα. Παρ’ όλα αυτά, αν εξετάσει κανείς τις κατασκευές κουφωμάτων με εκείνα τα συστήματα, σε πολλές περιπτώσεις θα διαπιστώσει ότι ενώ οι σχεδιαστές είχαν προβλέψει την προσαρμογή στεγανοποιητικών υλικών (λάστιχα, βουρτσάκια κλπ), αυτά δεν υπάρχουν. Εξ άλλου θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε κάθε κούφωμα αλουμινίου υπάρχουν υλικά (λάστιχα, βουρτσάκια, ράουλα) που χρειάζονται συντήρηση και από καιρό σε καιρό αντικατάσταση.

  Τα σημερινά συστήματα κουφωμάτων αλουμινίου έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ στον τομέα της αεροστεγάνωσης και υδατοστεγάνωσης. Προβλέπουν περιμετρικά λάστιχα και βουρτσάκια, συγκολλημένα στις γωνίες, προβλέπουν νεροχύτες απορροής των νερών, δίνουν τεχνικές οδηγίες και συμβουλεύουν τους κατασκευαστές για τον σωστό τρόπο συναρμολόγησης και τοποθέτησης στην οικοδομή. Η πλειοψηφία δε των κατασκευαστών έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στον τομέα αυτόν, δίνοντας την δέουσα προσοχή και επιμέλεια, ενώ συνεχώς διοργανώνονται από διάφορους κλαδικούς φορείς ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια.

   Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην επιλογή του κατάλληλου συστήματος για κάθε άνοιγμα κουφώματος. Για παράδειγμα, ένα «ελαφρύ» σύστημα έχει μεγαλύτερους περιορισμούς ως προς το άνοιγμα που μπορεί να τοποθετηθεί από ένα «βαρύ» σύστημα .

Θερμομόνωση


    Οι θερμομονωτικές ιδιότητες ενός κουφώματος καθορίζονται τόσο από την ικανότητά του να εμποδίζει το πέρασμα ζεστού ή κρύου αέρα μέσω των αρθρώσεών του (ιδιότητα που αναφέρεται στην αεροστεγανότητα) όσο και από την ικανότητά του να εμποδίζει την διάδοση της θερμότητας μέσω των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένο.

Η θερμική μόνωση ενός κουφώματος εξαρτάται από:

– τον βαθμό αεροδιαπερατότητας της επιφάνειας του κουφώματος: Αν ένα παράθυρο επιτρέπει την διέλευση μεγάλης ποσότητας αέρα μέσα από τις αρθρώσεις του, θα προκαλέσει την έξοδο ζεστού αέρα ή την είσοδο κρύου αέρα (ανάλογα με τις διαφορετικές πιέσεις), με αποτέλεσμα την ψύξη του χώρου και επομένως αυξημένες απαιτήσεις θέρμανσης για να διατηρηθεί σταθερή η θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου.

– τον τύπο του τζαμιού: Οι θερμικές απώλειες, λόγω μετάδοσης βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την επιφάνεια, οπότε το γυαλί, που αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος ενός κουφώματος, παίζει σημαντικό ρόλο στην εκτίμηση των θερμικών απωλειών.

– τον τύπο του προφίλ αλουμινίου: Θερμικές απώλειες έχουμε όχι μόνο μέσω του γυαλιού, αλλά επίσης και από το πλαίσιο του κουφώματος. Επομένως ένα προφίλ με μικρότερη θερμική αγωγιμότητα θα μειώσει τις απώλειες μέσα από το πλαίσιο.

table1

Πίνακας 1

   Τα θερμομονωτικά προφίλ αλουμινίου προσφέρουν επίσης και άλλα πλεονεκτήματα:Σαν θερμομονωτικό ορίζεται ένα προφίλ του οποίου το εσωτερικό μέρος και το εξωτερικό μέρος της τομής του χωρίζονται με την παρεμβολή ενός υλικού διαφορετικής υφής και που χαρακτηρίζεται από χαμηλές τιμές θερμικής αγωγιμότητας. Αυτός ο τύπος του προφίλ εμποδίζει την άμεση μεταβίβαση της θερμότητας λόγω αγωγιμότητας από το εσωτερικό περιβάλλον προς τα έξω και αντιστρόφως.

– μείωση (και κάτω από ορισμένες συνθήκες, εξαφάνιση) του φαινομένου της υγροποίησης. Αυτή η διαδικασία γίνεται όταν ο αέρας που περιέχει υγρασία ψύχεται ξαφνικά, γι’ αυτό ο ατμός συμπυκνώνεται και εμφανίζεται με τη μορφή πολλών και μικρών σταγόνων πάνω στην κρύα επιφάνεια. Είναι σαφές ότι διατηρώντας πιο ψηλά τη θερμοκρασία στην εσωτερική επιφάνεια ενός προφίλ μειώνεται αυτή η πιθανότητα.

– μικρότερη αίσθηση του κρύου ή της ζέστης που προκύπτει ακουμπώντας το εσωτερικό αυτών των προφίλ ή του «κρύου ρεύματος» που γίνεται αισθητό κοντά στα κουφώματα κατά την χειμερινή περίοδο ή του ζεστού ρεύματος κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

  Κατά γενική εκτίμηση οι μεγαλύτερες θερμικές απώλειες δια μέσου ενός κουφώματος αλουμινίου, γίνονται λόγω της κακής αεροστεγανότητας, ακολουθεί ο τύπος του τζαμιού και τέλος ο τύπος του προφίλ.

  Θεωρώντας ότι ο αλουμινοκατασκευαστής έχει επιμεληθεί της κατασκευής (καλή συναρμολόγηση, τοποθέτηση όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων και στεγανοποιητικών υλικών) και τοποθέτησης του κουφώματος στην οικοδομή με τον καλύτερο τρόπο και αγνοώντας προς το παρόν την επίδραση του προφίλ αλουμινίου (απλό ή θερμομονωτικό) που έχει μικρή σχετικά συμμετοχή, τότε το κύριο βάρος για την επίτευξη της θερμομόνωσης πέφτει στον τύπο του τζαμιού.

   Η θερμομόνωση που επιτυγχάνεται με τα τζάμια του κουφώματος εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το διάκενο που υπάρχει μεταξύ τους. Το πάχος των τζαμιών πρακτικά δεν επηρεάζει την θερμομόνωση. Για παράδειγμα στον πίνακα 1 δίνονται οι συντελεστές θερμοπερατότητας για κοινά απλά τζάμια και για κοινά διπλά τζάμια με διάκενο 12 mm (Pilkingkton). Όσο πιο μικρός είναι ο συντελεστής K τόσο καλύτερη θερμομόνωση επιτυγχάνεται. Παρατηρούμε ότι με διάκενο 12 mm (που συνήθως χρησιμοποιούμε στην πράξη) οι θερμικές απώλειες μέσω του τζαμιού μειώνονται στο μισό.

Ηχομόνωση


    Η ακουστική μόνωση πρέπει να είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν τα κουφώματα για να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις για την αποφυγή θορύβου που μεταβιβάζεται μέσω του αέρα. Για να αντεπεξέλθουν τα παράθυρα τις πιο πάνω απαιτήσεις, θα πρέπει να έχουν τις εξής ιδιότητες κατ’ ελάχιστον.

– Καλή στεγανότητα στον αέρα.

– Μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις

– Τα τζάμια και τα λάστιχα να αποτελούνται από κατάλληλα υλικά και πάχη. Η συναρμολόγηση του κουφώματος αλλά και η τοποθέτηση στην οικοδομή να έχει πολύ καλή εφαρμογή.

   Όπως και στην περίπτωση της θερμομόνωσης έτσι και εδώ, θεωρώντας ότι ο αλουμινοκατασκευαστής έχει επιμεληθεί της κατασκευής (καλή συναρμολόγηση, τοποθέτηση όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων και στεγανοποιητικών υλικών) και τοποθέτησης του κουφώματος στην οικοδομή με τον καλύτερο τρόπο, τότε το κύριο βάρος για την επίτευξη της ηχομόνωσης πέφτει στον τύπο του τζαμιού.

table 2

Πίνακας 2

   Σε αντίθεση με την θερμομόνωση, η ηχομόνωση που επιτυγχάνεται δεν εξαρτάται από το αν το τζάμι είναι διπλό, τριπλό κλπ., αλλά από το πάχος του τζαμιού. Με την αύξηση του πάχους του τζαμιού βελτιώνεται η ηχομόνωση. Για κατοικίες που είναι κτισμένες κοντά σε αεροδρόμια όπου οι απαιτήσεις μας σε ηχομείωση είναι πάνω από 40 dB, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν διπλά παράθυρα. Στη πράξη αυτό επιτυγχάνεται με διπλά παράθυρα απλών τζαμιών που το ένα απέχει από το άλλο 120 mm (12cm) τουλάχιστον.Στον πίνακα 2 δίνονται οι συντελεστές ηχομείωσης (Rw) για κοινά απλά τζάμια και για κοινά διπλά τζάμια με διάκενο 12 mm (Pilkingkton). Όσο πιο μεγάλος είναι ο συντελεστής Rw τόσο μεγαλύτερη ηχομείωση επιτυγχάνεται, άρα τόσο καλύτερη ηχομόνωση.

   Με απλά λόγια: Η αεροστεγάνωση στα κουφώματα αλουμινίου είναι σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τόσο την θερμομόνωση όσο και την ηχομόνωση. Η ηχομόνωση επηρεάζεται επίσης από το κατά πόσο η κατασκευή είναι «στιβαρή». Δηλαδή πολύ καλή και σταθερή συναρμολόγηση και σωστή τοποθέτηση στην οικοδομή.

   Και στην περίπτωση της θερμομόνωσης και στην περίπτωση της ηχομόνωσης, το τζάμι είναι καθοριστικός παράγοντας. Όμως, στην περίπτωση της θερμομόνωσης σημασία έχει αν το τζάμι είναι απλό ή διπλό και στην περίπτωση του διπλού τζαμιού σημασία έχει το διάκενο. Το διάκενο των 12 mm που χρησιμοποιείται σήμερα στην ελληνική αγορά μειώνει τις θερμικές απώλειες κατά 50% περίπου σε σχέση με την χρήση απλού τζαμιού.

   Στην περίπτωση της ηχομόνωσης, αυτή βελτιώνεται με το πάχος του τζαμιού. Στην πράξη, αν θέλουμε να μιλάμε για ηχομονωτικά κουφώματα αλουμινίου, θα πρέπει να μιλάμε για διπλά παράθυρα απλών τζαμιών με απόσταση μεταξύ τους πάνω από 120 mm (12 cm).

  Σαν συμπέρασμα θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ότι τα σημερινά συστήματα κουφωμάτων αλουμινίου που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, τουλάχιστον όσον αφορά τον αρχικό τους σχεδιασμό, εξασφαλίζουν καλή αεροστεγανότητα, επιτρέπουν με το κατάλληλο διπλό τζάμι να επιτυγχάνεται καλή θερμομόνωση και παράλληλα εξασφαλίζουν ένα καλό επίπεδο ηχομόνωσης για τις συνήθεις συνθήκες μιας αστικής περιοχής. Τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν στην πράξη, οφείλονται στην κακή επιλογή υλικών (προφίλ, τζάμια, εξαρτήματα κλπ) και στην κακή συναρμολόγηση και τοποθέτηση στην οικοδομή.

  Για αυτό το λόγο λοιπόν, επιλέγουμε επώνυμες πιστοποιημένες πρώτες ύλες, πιστοποιημένο κατασκευαστή κουφωμάτων με εκσυγχρονισμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και τέλος άρτια εκπαιδευμένο συνεργείο τοποθέτησης.

Γι΄αυτό το λόγο επιλέγετε εμάς..

Στοχεύουμε μαζί…

Τα τελευταία 30 χρόνια, η κατανάλωση αλουμινίου για εφαρμογές στην οικοδομική δραστηριότητα τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, παρουσιάζει μια σταθερή και συνεχή αύξηση, αφού το εύρος των διαφορετικών χρήσεων που αυτό βρίσκει εφαρμογές, έχει διευρυνθεί σημαντικά. Σήμερα, το αλουμίνιο είναι γνωστό για την χρήση του στην κατασκευή υαλοπετασμάτων, πορτοπαραθύρων και άλλων κατασκευών, που βρίσκουν εφαρμογή από τις προθήκες των καταστημάτων μέχρι τις μεγάλες υπερκατασκευές για εμπορικά κέντρα και αθλητικά στάδια. Το υλικό αυτό, χρησιμοποιείται επίσης εκτεταμένα για εξωτερικά υαλοστάσια και στέγες, για πάνελς και διαχωριστικά, για συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού, για προκατασκευασμένα κτίρια, καθώς επίσης για θερμοκήπια και αίθρια. Επίσης, εξέδρες, σκάλες, κάγκελα, είναι μεταξύ των άλλων διαδεδομένων εφαρμογών του αλουμινίου στη κατασκευαστική βιομηχανία.

Το σημαντικό αυτό υλικό οφείλει την επιτυχία του στον τομέα της δόμησης σ’ ένα μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, μεταξύ των οποίων μπορούν να αναφερθούν:

Τα προϊόντα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται στις οικοδομές έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ απαιτούν μικρή – σχεδόν αμελητέα – συντήρηση.

Η μεγάλη αντοχή του υλικού σε συνδυασμό με το μικρό του βάρος, επιτρέπει στους αρχιτέκτονες να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ιδιαιτέρων προδιαγραφών, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούν τα φορτία στα στοιχεία του σκελετού.

Τα προϊόντα από αλουμίνιο που προορίζονται για χρήση στην οικοδομή, κατασκευάζονται από κράματα (περιέχουν μικρές ποσότητες, μέχρι 1,5%, από άλλα στοιχεία όπως μαγγάνιο, μαγνήσιο, πυρίτιο) τα οποία έχουν υψηλή αντοχή, είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, δεν διαβρώνονται και διατηρούν όλες τις χαρακτηριστικές τους ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το υλικό προσφέρει στους μηχανικούς και αρχιτέκτονες μεγάλη ευελιξία σχεδιασμού. Η διεργασία της διέλασης (παραγωγή προφίλ) προσφέρει μια ατέλειωτη ποικιλία προφίλ σε σχήματα και τύπους. Επίσης, το αλουμίνιο μπορεί να κοπεί, να τρυπηθεί, να καμπυλωθεί, να συγκολληθεί είτε στο κατασκευαστικό, είτε στο εργοτάξιο.

Το αλουμίνιο μπορεί να ανοδιωθεί ή να βαφεί και έτσι αφ’ ενός μεν να ικανοποιήσει τις διακοσμητικές απαιτήσεις του σχεδιαστή, αφ’ ετέρου δε να αυξήσει την φυσική του αντοχή και αντιδιαβρωτική του συμπεριφορά, προσφέροντας παράλληλα μια επιφάνεια εύκολη στο να καθαρισθεί.

Είναι καλός αγωγός της θερμότητας, που όμως σε μερικές εφαρμογές αυτό μπορεί να είναι μειονέκτημα. Εντούτοις, όταν απαιτείται, αυτή η ιδιότητα μπορεί να ξεπεραστεί με το κατάλληλο σχεδιασμό του προφίλ και με την χρήση θερμομονωτικών “διακοπών”, που κατασκευάζονται από ειδικά υλικά. Με τον τρόπο αυτό το αλουμίνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή, για παράδειγμα, παραθύρων που έχουν μεγάλη θερμομόνωση.

Το αλουμίνιο, πρακτικά, δεν απαιτεί συντήρηση, εκτός από τον συνήθη καθαρισμό, στοιχείο που μεταφράζεται σ’ ένα μεγάλο πλεονέκτημα από πλευράς κόστους κατά την διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Εκτός από τα οφέλη λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών ιδιοτήτων, το αλουμίνιο προσφέρει επίσης, μεγάλα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, μερικά από τα οποία είναι:

Τα προϊόντα αλουμινίου που προορίζονται για τις οικοδομές, μπορούν να ανακυκλωθούν πλήρως πολλές φορές, εξοικονομώντας ενέργεια και πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Αν και το αλουμίνιο μπορεί να ανακυκλωθεί πολλές φορές, διατηρεί τα αρχικά υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Έτσι, για παράδειγμα, τα στοιχεία ενός παραθύρου μπορούν να ανακυκλωθούν και να παραχθούν και πάλι στοιχεία για την κατασκευή ενός νέου παραθύρου ή βεβαίως για την κατασκευή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος αλουμινίου.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των προϊόντων αλουµινίου

Το αλουμίνιο έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και ιδιότητες, που του δίνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων υλικών και το καθιστούν το ιδανικότερο υλικό για πλήστες οικοδομικές εφαρμογές. Μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτά είναι η σχέση της αντοχής προς το βάρος του, η ασφάλεια, η αντοχή, η ευελιξία στον σχεδιασμό, τα θερμομονωτικά του χαρακτηριστικά κά. Πιο αναλυτικά:

Η σχέση της αντοχής προς το βάρος

Η μεγάλη τιμή του λόγου της αντοχής του αλουμινίου ως προς το βάρος του, είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της χρήσης του στην βιομηχανία κατασκευών. Η πυκνότητα του αλουμινίου είναι 2,7 που σημαίνει τρεις φορές μικρότερη της πυκνότητας του χάλυβα. Με την κατάλληλη κραμματοποίησή του, μπορούν να επιτευχθούν τα επιθυμητά όρια των μηχανικών χαρακτηριστικών που απαιτεί η κάθε συγκεκριμένη εφαρμογή. Τα στοιχεία αλουμινίου συγκριτικά, προσφέρουν μεγάλη αντοχή και ακαμψία, καθιστώντάς τα ιδιαίτερα κατάλληλα για εφαρμογές, όπως πλαίσια πορτών και παραθύρων. Η ακαμψία του υλικού εξασφαλίζει ότι ενώ είναι λεπτά, τα πλαίσια του αλουμινίου παραμένουν σταθερά κάτω από κανονικές καταπονήσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα υψηλά κτίρια, όπου απαιτείται σταθερότητα των προσόψεων, των υαλοπετασμάτων και των παραθύρων.

Οι προσόψεις αλουμινίου έχουν μια συνεχώς αυξανόμενη χρήση για την κάλυψη κτιρίων. Αυτού του είδους οι προσόψεις βελτιώνουν την εμφάνιση των κτιρίων και αυξάνουν την αντοχή τους. Η μεγάλη αντοχή του αλουμινίου σε σχέση με το βάρος του, είναι μια από τις ιδιότητες που το καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλο για εφαρμογές επικάλυψης. Επιπλέον, το μικρό βάρος του υλικού, επιτρέπει την εύκολη επεξεργασία του στο εργοτάξιο, μειώνοντας έτσι το κόστος μεταφοράς των τελικών προϊόντων.

Τα πάνελς που κατασκευάζονται από φύλλα αλουμινίου με ειδικό βάρος 2 ως 3 Kg/m2 μπορούν να μεταφερθούν με τα χέρια, αποφεύγοντας την χρήση βαριών ανυψωτικών μηχανημάτων. Τα πάνελς αλουμινίου, εκτός από το πλεονέκτημα του μικρού βάρους, προσφέρουν αντοχές ίδιες με αυτές που προσφέρουν άλλα εναλλακτικά υλικά. Η υψηλή αντοχή και το μικρό βάρος έχουν σαν αποτέλεσμα την μικρότερη καταπόνηση των σημείων στήριξης. Έτσι, οι διαστάσεις του φέροντος σκελετού μπορούν να μειωθούν. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα ιδιαίτερα σημαντικό στις περιπτώσεις προσόψεων σε υψηλά κτίρια.

Ασφάλεια

Το αλουμίνιο ικανοποιεί τις απαιτήσεις των αρχιτεκτόνων για ένα δυνατό και ασφαλές υλικό. Για παράδειγμα, το αλουμίνιο σαν μέταλλο, δεν καίγεται και ως εκ τούτου, στους κανονισμούς πυραντοχής, κατατάσσεται σαν άκαυστο υλικό. Τα κράματα αλουμινίου τήκονται στους 650 οC περίπου (μια θερμοκρασία που επιτυγχάνεται μετά από μεγάλη διάρκεια παραμονής σε φωτιά). Αυτή όμως η συμπεριφορά, θεωρείται από τους ειδικούς σαν πλεονέκτημα. Οι οροφές βιομηχανικών κτιρίων και οι εξωτερικές επικαλύψεις, όλο και περισσότερο κατασκευάζονται από πάνελς λεπτών φύλλων αλουμινίου, που μπορούν να σχεδιασθούν έτσι ώστε να τήκονται κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πυρκαγιάς. Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει το κτίριο επιτρέποντας την διαφυγή του καπνού και της θερμότητας, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των θερμοκρασιών στο φέροντα σκελετό, ενώ παράλληλα διευκολύνεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σαν αποτέλεσμα, ο φέρον σκελετός του κτιρίου μπορεί να σωθεί, αποφεύγοντας την ανάγκη για ανακατασκευή του κτιρίου από την αρχή ή την πλήρη κατεδάφισή του. Παράλληλα, στην πυρκαγιά, τα πάνελς αλουμινίου δεν εκπέμπουν επικίνδυνα αέρια καύσης.

Όταν απαιτείται μεγάλη ασφάλεια, σχεδιάζονται ειδικά πλαίσια από αλουμίνιο για παράθυρα και πόρτες που εξασφαλίζουν προστασία σε περιπτώσεις εκρήξεων, πυροβολισμών ή διαρρήξεων. Στις περιπτώσεις αυτές, ενώ το βάρος των τζαμιών είναι πολύ μεγάλο, το συνολικό βάρος της κατασκευής παραμένει σε χαμηλά επίπεδα εξ αιτίας της χρήσης πλαισίων από αλουμίνιο και έτσι διευκολύνεται η λειτουργικότητά τους.

Αντοχή

Τα προϊόντα αλουμινίου έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Γύρω μας συναντάμε πολλές αποδείξεις της ανθεκτικότητας του μετάλλου. Τέτοια γνωστά παραδείγματα είναι: τα φύλλα αλουμινίου που τοποθετήθηκαν πριν εκατό και πλέον χρόνια στην εκκλησία San Gioacchino στη Ρώμη, τα στοιχεία αλουμινίου που τοποθετήθηκαν στο Empire State στην Νέα Υόρκη το 1935 (είναι το πρώτο κτίριο όπου χρησιμοποιήθηκε ανοδιωμένο αλουμίνιο), ή το άγαλμα του Έρωτα που για ένα αιώνα βρίσκεται στο μέσον της πλατείας Piccadilly Circus του Λονδίνου. Όλα τα παραπάνω παραδείγματα βρίσκονται σε θαυμάσια κατάσταση σήμερα.

Το αλουμίνιο δεν απορροφά υγρασία, δεν διογκώνεται, δεν συρρικνώνεται, δεν ρηγματώνεται, δεν υφίσταται γήρανση όπως συμβαίνει με τα οργανικά υλικά και δεν απαιτεί προστασία από τις υπεριώδες ακτινοβολίες. Επιπλέον, τα κράματα αλουμινίου (που περιέχουν μαγνήσιο, μαγγάνιο και πυρίτιο) συνδυάζουν την υψηλή μηχανική αντοχή με την αποτελεσματική αντοχή σε καιρικές ή ατμοσφαιρικές επιδράσεις, τόσο σε βιομηχανικό όσο και θαλάσσιο περιβάλλον. Σαν αποτέλεσμα, τα προϊόντα αλουμινίου στην κατασκευαστική βιομηχανία έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν απαιτούν συντήρηση πέραν ενός απλού καθαρισμού για αισθητικούς κυρίως λόγους.

Κάτω υπό δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, ιδιαίτερα σε βιομηχανικές περιοχές, η αντοχή του αλουμινίου στη διάβρωση είναι μια ιδιότητα ιδιαίτερα σημαντική. Αυτή η ιδιότητα εξασφαλίζει επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής σε εφαρμογές όπου τα διάφορα στοιχεία δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν μετά την ολοκλήρωση του κτιρίου. Η φυσική αντοχή του αλουμινίου σε διάβρωση, επιτυγχάνεται με την γρήγορη δημιουργία στην επιφάνειά του ενός μόνιμου και σταθερού στρώματος φυσικού οξειδίου του αλουμινίου, επιτυγχάνοντας την αδρανοποίηση του υλικού. Ακόμη και αν ξυθεί, το οξείδιο ξαναδημιουργείται αμέσως. Τα λεπτά φύλλα αλουμινίου χρησιμοποιούνται επίσης για την προστασία άλλων οικοδομικών υλικών, όπως για παράδειγμα στα θερμομονωτικά πάνελς. Καθώς το αλουμίνιο δεν απορροφά υγρασία, η επικόλληση φόιλ αλουμινίου στα μονωτικά υλικά τα προστατεύει από την διείσδυση της υγρασίας. Τα λεπτά σε πάχος και ελαφριά σε βάρος φύλλα αλουμινίου ή πάνελς, χρησιμοποιούνται επίσης στις στέγες και στους τοίχους βιομηχανικών κτιρίων.

Το αλουμίνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ανοδιωμένο είτε βαμμένο. Το αποτέλεσμα είναι μια ελκυστική επιφάνεια που μπορεί εύκολα να καθαρισθεί με ζεστό νερό και με ουδέτερα απορρυπαντικά.

Ευελιξία στον σχεδιασμό

Το αλουμίνιο, προσφέρει στους μηχανικούς και αρχιτέκτονες μεγάλη ευελιξία σχεδιασμού. Η διέλαση, για παράδειγμα, έχει την δυνατότητα της παραγωγής μιας μεγάλης ποικιλίας από προφίλ κατάλληλων για την παραγωγή τελικών προϊόντων. Τα πάνελς, μπορούν επίσης να παραχθούν σε επίπεδη ή καμπύλη μορφή και να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή δεξαμενών, σιλό, ή πύργων ψύξης. Η μορφοποίηση μπορεί να γίνει επίσης στο εργοτάξιο με την χρήση μεταφερόμενων μηχανημάτων. Το αλουμίνιο μπορεί να κοπεί, να τρυπηθεί να συγκολληθεί είτε στο κατασκευαστικό είτε στο εργοτάξιο.

Τα πολύπλοκα σχήματα που μπορούν να επιτευχθούν με την διέλαση, επιτρέπουν στους σχεδιαστές παραθύρων να ενσωματώσουν διάφορα εξαρτήματα, όπως, μεντεσέδες, εξαρτήματα, υλικά βελτίωσης της θερμομόνωσης, υαλοπίνακες κλπ. Αυτή η δυνατότητα σε συνδυασμό με την υψηλή αντοχή σε σχέση με το μικρό βάρος, έχει σαν αποτέλεσμα την κατασκευή συστημάτων παραθύρων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Το αλουμίνιο μπορεί να υποστεί επιφανειακές επεξεργασίες για την κάλυψη των ιδιαιτέρων διακοσμητικών απαιτήσεων των εφαρμογών. Οι πλέον διαδεδομένοι τρόποι επιφανειακής επεξεργασίας του αλουμινίου είναι η ανοδίωση και η βαφή. Οι επιφανειακές επεξεργασίες βελτιώνουν την φυσική αντοχή του υλικού στην διάβρωση και εξασφαλίζουν μια πολύ καλή συνάφεια με το μέταλλο βάσης. Υπάρχει μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων που μπορούν να επιτευχθούν σε υψηλή, μέση ή χαμηλή στιλπνότητα.

Η ανοδίωση περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός χρωματιστού ή όχι, λεπτού επιστρώματος οξειδίου, μέσω μιας διαδικασίας ηλεκτρόλυσης. Οι ανοδιωμένες επιφάνειες του αλουμινίου είναι σκληρές και ανθεκτικές, και η αντοχή τους ξεπερνά την προσδοκώμενη διάρκεια ζωής του κτιρίου όπου χρησιμοποιούνται. Επίσης, προσφέρουν μεγάλη αντοχή στη διάβρωση και όταν οι επιφάνειες είναι λείες, καθαρίζονται εύκολα.

Θερμομονωτικά χαρακτηριστικά

Τα προϊόντα αλουμινίου συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ποιότητα και την ασφάλεια των κτιρίων, όταν χρησιμοποιούνται υπό μορφή φύλλων πάνω σε θερμομονωτικά υλικά. Όπως όλα τα μέταλλα, το αλουμίνιο θερμαίνεται εύκολα. Παρ’ όλα αυτά, σε εφαρμογές όπως τα πλαίσια παραθύρων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά σχεδιασμένα προφίλ που εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση σε θερμομόνωση. Για παράδειγμα, τα θερμομονωτικά προφίλ των σύγχρονων παραθύρων αλουμινίου κατασκευάζονται από τρία κομμάτια: από ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό προφίλ αλουμινίου, μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται ένα υλικό με υψηλή αντοχή, μεγάλη σταθερότητα στον χρόνο και υψηλό συντελεστή θερμομόνωσης. Αυτό το ενδιάμεσο υλικό (πολυαμίδιο) ελαχιστοποιεί την μεταφορά θερμότητας που θα συνέβαινε εξαιτίας του μεγάλου συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας του αλουμινίου, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες θερμότητας και την εμφάνιση συμπυκνωμάτων των υδρατμών.

Τα οικολογικά οφέλη του αλουµινίου

Ανακύκλωση

Χωρίς αμφιβολία, το αλουμίνιο είναι ένα οικολογικό προϊόν. Εκτός από την ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής που έχουν τα προϊόντα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές, μετά το τέλος της ζωής τους μπορούν είτε να επαναχρησιμοποιηθούν είτε να ανακυκλωθούν, χωρίς να χάσουν κανένα από τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Η χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου, προσφέρει επίσης σημαντικά ενεργειακά οφέλη. Η παραγωγή αλουμινίου από ανακύκλωση απαιτεί 5% μόνο της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή του πρωτόχυτου μετάλλου. Έτσι, το αλουμίνιο, αντί να συμβάλλει στην δημιουργία απορριμμάτων, μπορεί να επαναχυτευθεί και να παραχθούν και πάλι νέα προϊόντα για τις κατασκευές.

Γενικά, το αλουμίνιο ανακυκλώνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από όλα τα άλλα υλικά. Με την κατάλληλη υποδομή είναι δυνατόν να ανακυκλωθούν όλα τα προϊόντα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές και υπάρχουν πολλοί λόγοι που συντελούν σ’ αυτό. Πρώτον, υπάρχει διαθέσιμη σχετικά μεγάλη ποσότητα σκραπ αλουμινίου. Δεύτερον, η υψηλή τιμή του σκραπ συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους κατεδάφισης. Τέλος, υπάρχει η απαιτούμενη τεχνογνωσία για την συλλογή και αξιοποίηση του σκραπ, που συνεχώς αναπτύσσεται. Σήμερα, το 40% περίπου του αλουμινίου που χρησιμοποιείται διεθνώς προέρχεται από ανακύκλωση. Εν τούτοις, αυτό δεν δίνει την πραγματική εικόνα του βαθμού ανακύκλωσης που μπορεί να επιτευχθεί, καθώς η φυσική αντοχή των στοιχείων από αλουμίνιο που είναι ενσωματωμένα στα κτίρια, καθιστούν το υλικό μη διαθέσιμο για ανακύκλωση για πολλά χρόνια από την στιγμή της τοποθέτησής του.

Ενεργειακό ισοζύγιο

Αν εξετάσουμε τον πλήρη κύκλο ζωής, από την παραγωγή της πρώτης ύλης μέχρι την ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων κομματιών, τα προϊόντα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται στην οικοδομική και γενικά στην κατασκευαστική δραστηριότητα, παρουσιάζουν σημαντικά οφέλη από πλευράς εξοικονόμησης ενέργειας και πλουτοπαραγωγικών πόρων. Μελέτες που έχουν γίνει για διάφορα προϊόντα, αποδεικνύουν ότι τα ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη από την χρήση προϊόντων αλουμινίου είναι σημαντικά.

Το μικρό βάρος του υλικού έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας κατά την διαδικασία της μηχανικής επεξεργασίας, την μεταφορά και τον χειρισμό. Η χρήση προϊόντων αλουμινίου απαιτεί ελαφρύτερους σκελετούς για την κατασκευή των κτιρίων. Τα προφίλ αλουμινίου μπορούν να σχεδιασθούν, έτσι, ώστε να απαιτούνται λιγότερες περαιτέρω μηχανικές επεξεργασίες με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας. Η μεγάλη αντοχή σε διάβρωση του υλικού, μειώνει τις απαιτήσεις για συντήρηση και επιμηκύνει την διάρκεια ζωής του προϊόντος. Η ανακλαστικότητα τέλος του υλικού, προσφέρει σημαντικά θερμομονωτικά πλεονεκτήματα.

Αλήθειες Μύθοι & Ψέματα

Για Τους 

Ενεργειακούς Υαλοπίνακες

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο ισχυρότερος σύμμαχος στην προσπάθεια μείωσης εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (CO2) είναι η ενεργειακή υάλωση, διότι για την παραγωγή 1 τετραγωνικού μέτρου εκπέμπονται άπαξ 25kg ενώ από την χρήση της εξοικονομούνται 91kg ετησίως εφόρου ζωής!!

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η χρήση ενεργειακής υάλωσης μειώνει θεαματικά το κόστος πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας μειώνοντας ταυτόχρονα την απαίτηση για μεγάλης απόδοσης λέβητες και μεγάλης ισχύος κλιματιστικών συσκευών..

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η χρήση ενεργειακής υάλωσης ελαχιστοποιεί τις χρωματικές αλλοιώσεις των επίπλων, υφασμάτων, ξύλινων δαπέδων και προφυλάσσει τους ενοίκους από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Αναλογιζόμενος κανείς την ευκολία αντικατάσταση των υαλοπινάκων, το μικρό σχετικά κόστος και την αντιστρόφως ανάλογη εξοικονόμηση ενέργειας, εύκολα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η αμεσότερη, απλούστερη και αποδοτικότερη παρέμβαση που μπορεί να γίνει σ’ ένα υφιστάμενο κτίριο προκειμένου να αναβαθμιστεί ενεργειακά είναι η αντικατάσταση των υαλοπινάκων με σύγχρονους ενεργειακούς υαλοπίνακες τελευταίας γενεάς.

ΜΥΘΟΣ: Κάθε καινούργια τεχνολογία αιχμής φτάνει στον καταναλωτή σε ένα δυσβάσταχτο κόστος όπου μόνο οι λίγοι μπορούν να απολαύσουν, στην προκειμένη περίπτωση κάτι τέτοιο δεν ισχύει!!

ΜΥΘΟΣ: Ο οποιοσδήποτε διπλός υαλοπίνακας είναι ενεργειακός. Στην πραγματικότητα η διαφορά ενεργειακής εξοικονόμησης ενός πραγματικά ενεργειακού και ενός κοινού διπλού υαλοπίνακα μπορεί να ξεπεράσει τα 200%.

ΜΥΘΟΣ: Υπάρχει μόνο ένας τύπος ενεργειακού υαλοπίνακα. Στην πραγματικότητα υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία η οποία δύναται να καλύψει οποιαδήποτε ιδιαίτερη απαίτηση.

ΜΥΘΟΣ: Υπάρχουν επενδύσεις οι οποίες είναι αποδοτικότερες στην εξοικονόμηση ενέργειας από τους ενεργειακούς υαλοπίνακες. Στην πραγματικότητα το κόστος κτήσης 1τετραγωνικού μέτρου τέτοιου υαλοπίνακα αποσβαίνει σε 2 με 3 χρόνια μια και εξοικονομεί μέχρι και 300kwh ανά έτος!!

ΨΕΜΑΤΑ: Το πλαίσιο, αποτελεί κατά μέσο όρο το 20% του ανοίγματος, μπορεί να παίζει σημαντικότερο ρόλο στην εξοικονόμηση ενέργειας σε  ένα άνοιγμα από τον υαλοπίνακα, που αποτελεί το 80%.

ΨΕΜΑΤΑ: Οι διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες τελευταίας γενεάς, έχουν όριο ζωής. Στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα απολύτως όριο στη διάρκεια ζωής τους, ενώ δεν απαιτούν καμία ειδική συντήρηση πέρα του τυπικού καθαρισμού όπως όλοι οι απλοί υαλοπίνακες.

ΨΕΜΑΤΑ: Είναι ότι το προϊόν που ενσωματώνει την παγκόσμια τεχνολογία αιχμής στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να πουληθεί και να τοποθετηθεί από τον οιονδήποτε. Η πραγματικότητα είναι ότι οι μόνοι κατάλληλοι για τον χειρισμό τέτοιων προϊόντων δεν μπορεί να είναι κανείς άλλος πέρα από τα πιστοποιημένα μέλη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΜΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ που αποτελούν εγγύηση για την σωστή εφαρμογή ενός τόσο τεχνολογικά εξελιγμένου προϊόντος.


♦ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η προτεινόμενη υάλωση, ήπιας απόδοσης και οικονομική από πλευράς κόστους, αποτελεί την λύση για κατοικίες με σχετικά μικρά ανοίγματα όπου κύριο μέλημα είναι η βελτίωση της απόδοσης κατά τις περιόδους θέρμανσης σε περιοχές όπου οι ανάγκες κλιματισμού είναι μικρές (ορεινές περιοχές, δυτική Μακεδονία,  βορεινοί προσανατολισμοί κλπ). Η απόσβεση του κόστους μιας τέτοιας υάλωσης εκτιμάται σε 4 με 5 χρόνια.

Συντελεστής θερμοπερατότητας το πολύ 1,95 watt/m2Co.

Συντελεστής φωτεινής διαπερατότητας μεγαλύτερος από 60%.

Συντελεστής ηλιακός μικρότερος απο 65%.


♦ Η ΕΔΝΙΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η προτεινόμενη υάλωση συνιστά την «μέση λύση» με ικανοποιητική απόδοση τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Βοηθά στην εξοικονόμηση πόρων τόσο τις περιόδους θέρμανσης όσο και τις περιόδους ψύξης. Η απόσβεση του κόστους μιας τέτοιας υάλωσης εκτιμάται σε 3 με 4 χρόνια.

Συντελεστής θερμοπερατότητας το πολύ 1,75 watt/m2Co.

Συντελεστής φωτεινής διαπερατότητας μεγαλύτερος από 60%.

Συντελεστής ηλιακός μικρότερος απο 55%.,


♦ Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η προτεινόμενη υάλωση υιοθετεί τεχνολογία αιχμής και προσφέρει τα μέγιστα ενεργειακά οφέλη για τον καταναλωτή για χρήση τόσο σε ψυχρά όσο και σε θερμά κλίματα. Ταυτόχρονα μειώνει τις ενεργειακές ανάγκες φωτισμού, ενώ η υποδειγματική της ενεργειακή συμπεριφορά αποδίδει σε περιπτώσεις οσοδήποτε μεγάλων ανοιγμάτων οποιουδήποτε προσανατολισμού χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση. Η απόσβεση του κόστους μιας τέτοιας υάλωσης εκτιμάται σε 2 με 3 χρόνια.

Συντελεστής θερμοπερατότητας το πολύ 1,4 watt/m2Co.

Συντελεστής φωτεινής διαπερατότητας μεγαλύτερος από 65%.

Συντελεστής ηλιακός μικρότερος απο 55%.

λογοτυπο νεοκεμ

Από την ίδρυσή της η ΝΕΟΚΕΜ συνδυάζει το επιχειρηματικό πνεύμα με το αίσθημα εταιρικής ηθικής και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Στην παραγωγή χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής, το όνομα της ΝΕΟΚΕΜ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την ανάπτυξη μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

Τα διαθέσιμα χρώματα – πούδρες – βαφές μπορείτε να τα δείτε και να επιλέξετε αυτό που σας ικανοποιεί ανοίγοντας τον κατάλογο που ακολουθεί.

NEOKEM

Περισσότερα για την NEOKEM μπορείτε να βρείτε εδω..

 

Metamorphosis-AKZO AKZO 2 Neo-elementary-AKZO Green-attarction+Color-fiction-AKZO

 

Η νέα συλλογή Futura 2010-2013 της AkzoNobel έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την PeclersParis, τη διεθνή εταιρεία-σύμβουλο σε θέματα αισθητικής και καινοτομίας. Αυτή η συνεργασία με την ομάδα Analogue της AkzoNobel έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο στη διαχρονική επιτυχία της συλλογής, συνδυάζοντας την πολυετή γνώση της Pecler για τις τάσεις στον κόσμο της μόδας, της τέχνης και του design, με την εξειδίκευση της AkzoNobel στη δημιουργία πουδρών βαφής αλουμινίου άρτιας αισθητικής και τεχνολογικής καινοτομίας. Η ανανέωση της συλλογής Futura κάθε τρία χρόνια με αποχρώσεις που συμβαδίζουν με τις τάσεις της εποχής είναι αυτό που οδηγεί τους αρχιτέκτονες και τους ειδικούς να εμπνέονται από αυτή ξανά και ξανά. Η συλλογή Futura 2010-2013 επανακυκλοφορεί ανανεωμένη με 50 χρώματα ειδικών εφέ, μεταλλικά, sable κλπ. Υπερανθεκτικής τεχνολογίας της σειράς Interpon D2525. Πρόκειται για ειδικά μελετημένα χρώματα τα οποία συγκριτικά με τις κοινές πολυεστερικές πούδρες βαφής εξασφαλίζουν αυξημένη αντοχή στη χρωματική μεταβολή και τη διατήρηση της γυαλάδας. Παρέχουν έτσι υψηλότερη αντοχή στις αντίξοες συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος, συνδυάζοντας άριστη αισθητική και αξεπέραστη αντοχή. Τα χρώματα της συλλογής είναι πιστοποιημένα με Qualicoat Class 2 & GSB Master.

AKZO Why is Every Color Green