Μηχανικοί

kataskeyastes (2) Εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό έως και 35%

Τα καύσιμα ακριβαίνουν καθημερινά, τα αποθέματά τους συνεχώς λιγοστεύουν, η ηλεκτρική ενέργεια είναι επίσης πολύτιμη.

Το παγκόσμιο κλίμα πάει να «τρελαθεί» εξαιτίας των ανεξέλεγκτων επεμβάσεων του ανθρώπου στο περιβάλλον και της κατάχρησης των διαθέσιμων ενεργειακών πόρων.

Τι θα λέγατε ενώ κάνετε οικονομία στο πορτοφόλι σας, παράλληλα να συμβάλατε στη σταθερότητα της εθνικής οικονομίας και ταυτόχρονα να μειώνατε την προσωπική σας συμβολή στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις κλιματικές αλλαγές ?

Η χρήση και μόνο θερμομονωτικών κουφωμάτων στο σπίτι σας, μπορεί να στηρίξει αποφασιστικά στους παραπάνω στόχους, αφού για τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης των κατοικιών καταναλώνονται τα μεγαλύτερα ενεργειακά κονδύλια των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με έρευνες, η χρήση ενός θερμομονωτικού κουφώματος μειώνει την απώλεια θερμότητας έως και 35% σε σχέση με ένα απλό κούφωμα, ενώ μπορεί να μειώσει τα έξοδα θέρμανσης έως και κατά 25%.

Aμεση η ανάγκη για Εξοικονόμηση Ενέργειας

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση του πληθυσμού που κατοικεί σε αστικές και ημιαστικές περιοχές.

Περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της γης ζει σήμερα σε πόλεις, ενώ πριν από 100 χρόνια, μόλις το 14% κατοικούσε σε αστικά κέντρα. Εκτιμήσεις μάλιστα δείχνουν πως το 2100, το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού, θα κατοικεί σε πόλεις !

Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν πάνω από 170 πόλεις με πληθυσμό πάνω από 1.000.000 κατοίκους. Αναμένεται μάλιστα, πως στα προσεχή 10 χρόνια, 700 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα μετακινηθούν προς τις πόλεις.kataskeyastes

Με το δεδομένο της έντονης αστικοποίησης του πληθυσμού καθώς σχεδόν το 80% των κατοίκων της Ευρώπης ήδη κατοικούν σε πόλεις και του γεγονότος πως οι πόλεις προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων τους σε θέρμανση, ψύξη, φωτισμό και ζεστό νερό χρειάζονται πάνω από το 40% της συνολικά παραγομένης ενέργειας, γίνεται άμεσα αντιληπτή και επιτακτική η ανάγκη της λήψης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και το όφελος που θα προκύψει συνολικά για τον κρατικό και τον κρατικό και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σε σχετικές έρευνες έχει αποδειχτεί ότι η χρήση θερμομονωτικών κουφωμάτων στα κτίρια, μπορεί να συμβάλλει σε σημαντική μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας για τις ανάγκες του χώρου  που αγγίζει μέχρι και 35%.

Μετρήσεις, που έγιναν το 2007 σε κατοικίες στην Αθήνα που δεν διαθέτουν διπλά τζάμια και θερμομονωτικά κουφώματα, κατέγραψαν εσωτερική θερμοκρασία για το 50% των ημερών του έτους, άνω των 34 oC, ενώ κάποιες ημέρες παρατηρήθηκαν και ενδείξεις θερμοκρασίας της τάξεως των 42 oC.

Για την επίτευξη εξαιρετικών επιδόσεων θερμομόνωσης στα κουφώματα της, η ALVEK, έχει συνεργαστεί με την εταιρεία exalco στον κλάδο του αλουμινίου και με την εταιρεία veka στον κλάδο των συνθετικών προφίλ με στόχο την άρτια κατασκευή των θερμομονωτικών κουφωμάτων κατατάσσοντάς τα στις υψηλότερες κατηγορίες απόδοσης βάση των Ευρωπαϊκών αλλά και Διεθνών προδιαγραφών.