Νέα – Ανακοινώσεις

Αλήθειες Μύθοι & Ψέματα

Για Τους 

Ενεργειακούς Υαλοπίνακες

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο ισχυρότερος σύμμαχος στην προσπάθεια μείωσης εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (CO2) είναι η ενεργειακή υάλωση, διότι για την παραγωγή 1 τετραγωνικού μέτρου εκπέμπονται άπαξ 25kg ενώ από την χρήση της εξοικονομούνται 91kg ετησίως εφόρου ζωής!!

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η χρήση ενεργειακής υάλωσης μειώνει θεαματικά το κόστος πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας μειώνοντας ταυτόχρονα την απαίτηση για μεγάλης απόδοσης λέβητες και μεγάλης ισχύος κλιματιστικών συσκευών..

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η χρήση ενεργειακής υάλωσης ελαχιστοποιεί τις χρωματικές αλλοιώσεις των επίπλων, υφασμάτων, ξύλινων δαπέδων και προφυλάσσει τους ενοίκους από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Αναλογιζόμενος κανείς την ευκολία αντικατάσταση των υαλοπινάκων, το μικρό σχετικά κόστος και την αντιστρόφως ανάλογη εξοικονόμηση ενέργειας, εύκολα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η αμεσότερη, απλούστερη και αποδοτικότερη παρέμβαση που μπορεί να γίνει σ’ ένα υφιστάμενο κτίριο προκειμένου να αναβαθμιστεί ενεργειακά είναι η αντικατάσταση των υαλοπινάκων με σύγχρονους ενεργειακούς υαλοπίνακες τελευταίας γενεάς.

ΜΥΘΟΣ: Κάθε καινούργια τεχνολογία αιχμής φτάνει στον καταναλωτή σε ένα δυσβάσταχτο κόστος όπου μόνο οι λίγοι μπορούν να απολαύσουν, στην προκειμένη περίπτωση κάτι τέτοιο δεν ισχύει!!

ΜΥΘΟΣ: Ο οποιοσδήποτε διπλός υαλοπίνακας είναι ενεργειακός. Στην πραγματικότητα η διαφορά ενεργειακής εξοικονόμησης ενός πραγματικά ενεργειακού και ενός κοινού διπλού υαλοπίνακα μπορεί να ξεπεράσει τα 200%.

ΜΥΘΟΣ: Υπάρχει μόνο ένας τύπος ενεργειακού υαλοπίνακα. Στην πραγματικότητα υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία η οποία δύναται να καλύψει οποιαδήποτε ιδιαίτερη απαίτηση.

ΜΥΘΟΣ: Υπάρχουν επενδύσεις οι οποίες είναι αποδοτικότερες στην εξοικονόμηση ενέργειας από τους ενεργειακούς υαλοπίνακες. Στην πραγματικότητα το κόστος κτήσης 1τετραγωνικού μέτρου τέτοιου υαλοπίνακα αποσβαίνει σε 2 με 3 χρόνια μια και εξοικονομεί μέχρι και 300kwh ανά έτος!!

ΨΕΜΑΤΑ: Το πλαίσιο, αποτελεί κατά μέσο όρο το 20% του ανοίγματος, μπορεί να παίζει σημαντικότερο ρόλο στην εξοικονόμηση ενέργειας σε  ένα άνοιγμα από τον υαλοπίνακα, που αποτελεί το 80%.

ΨΕΜΑΤΑ: Οι διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες τελευταίας γενεάς, έχουν όριο ζωής. Στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα απολύτως όριο στη διάρκεια ζωής τους, ενώ δεν απαιτούν καμία ειδική συντήρηση πέρα του τυπικού καθαρισμού όπως όλοι οι απλοί υαλοπίνακες.

ΨΕΜΑΤΑ: Είναι ότι το προϊόν που ενσωματώνει την παγκόσμια τεχνολογία αιχμής στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να πουληθεί και να τοποθετηθεί από τον οιονδήποτε. Η πραγματικότητα είναι ότι οι μόνοι κατάλληλοι για τον χειρισμό τέτοιων προϊόντων δεν μπορεί να είναι κανείς άλλος πέρα από τα πιστοποιημένα μέλη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΜΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ που αποτελούν εγγύηση για την σωστή εφαρμογή ενός τόσο τεχνολογικά εξελιγμένου προϊόντος.


♦ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η προτεινόμενη υάλωση, ήπιας απόδοσης και οικονομική από πλευράς κόστους, αποτελεί την λύση για κατοικίες με σχετικά μικρά ανοίγματα όπου κύριο μέλημα είναι η βελτίωση της απόδοσης κατά τις περιόδους θέρμανσης σε περιοχές όπου οι ανάγκες κλιματισμού είναι μικρές (ορεινές περιοχές, δυτική Μακεδονία,  βορεινοί προσανατολισμοί κλπ). Η απόσβεση του κόστους μιας τέτοιας υάλωσης εκτιμάται σε 4 με 5 χρόνια.

Συντελεστής θερμοπερατότητας το πολύ 1,95 watt/m2Co.

Συντελεστής φωτεινής διαπερατότητας μεγαλύτερος από 60%.

Συντελεστής ηλιακός μικρότερος απο 65%.


♦ Η ΕΔΝΙΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η προτεινόμενη υάλωση συνιστά την «μέση λύση» με ικανοποιητική απόδοση τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Βοηθά στην εξοικονόμηση πόρων τόσο τις περιόδους θέρμανσης όσο και τις περιόδους ψύξης. Η απόσβεση του κόστους μιας τέτοιας υάλωσης εκτιμάται σε 3 με 4 χρόνια.

Συντελεστής θερμοπερατότητας το πολύ 1,75 watt/m2Co.

Συντελεστής φωτεινής διαπερατότητας μεγαλύτερος από 60%.

Συντελεστής ηλιακός μικρότερος απο 55%.,


♦ Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η προτεινόμενη υάλωση υιοθετεί τεχνολογία αιχμής και προσφέρει τα μέγιστα ενεργειακά οφέλη για τον καταναλωτή για χρήση τόσο σε ψυχρά όσο και σε θερμά κλίματα. Ταυτόχρονα μειώνει τις ενεργειακές ανάγκες φωτισμού, ενώ η υποδειγματική της ενεργειακή συμπεριφορά αποδίδει σε περιπτώσεις οσοδήποτε μεγάλων ανοιγμάτων οποιουδήποτε προσανατολισμού χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση. Η απόσβεση του κόστους μιας τέτοιας υάλωσης εκτιμάται σε 2 με 3 χρόνια.

Συντελεστής θερμοπερατότητας το πολύ 1,4 watt/m2Co.

Συντελεστής φωτεινής διαπερατότητας μεγαλύτερος από 65%.

Συντελεστής ηλιακός μικρότερος απο 55%.

CATEGORIES Άρθρα

COMMENTS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *